Frivilligcentre i Vejle Kommune             Børkop          Egtved          Give          Jelling          Vejle

Velkommen      Frivilligcenter Jelling      Oversigt over frivilligt arbejde      Frivilligrådet       Senior     Aktuel orientering       Links


.

Årsmøde

Årsberetning

Generalforsamling

 


      

 

                 Årsmøde på Højagercentret den 6. marts, 2018

 

Frivilligcentret i Jelling har afholdt årsmøde med generalforsamling.

Udtrådt af bestyrelsen er Dorrit Jürgensen og Gudrun Møller.

Nyvalgte er Mette Rahbek og Hanne Basse Jensen.

Birgitte Romme Larsen, antropolog ved Københavns Universitet, gav et spændende oplæg om forholdet mellem asylcenter og lokalsamfund i Jelling.


Birgitte Romme Larsen

Asylcentret i Jelling er det ældste boligcenter i Danmark.

Birgitte var blevet opmærksom på, at der i Jelling tilsyneladende ikke var de traditionelle bekymringer ved at rumme et asylcenter. Hun søgte om 3 års løn for at undersøge dette nærmere, og blev mødt med spørgsmålet: ”Hvordan vil du få 3 års løn til noget, der ikke er et problem?”

Projektet gik ud på: ”Hvad kan vi lære af et ikke-problem?”

For at blive klogere på spørgsmålet ville Birgitte tale med byens borgere, og hun opstillede en bod på torvet: ”Jelling, stik mig en fortælling.” Hun spurgte folk, som kom forbi: ”Hvornår tænker du over, at her er et asylcenter?” Et typiske svar var: ”Du får ikke noget i kassen, for vi har ingen problemer.” Et svar lød: ”Når bommen for toget går ned, og jeg ser folk fra asylcentret, som også venter, så tænker jeg på, hvor de mon kommer fra, og hvor de skal hen.”

Dagen før det amerikanske præsidentvalg ville en avis bringe en konkret historie om noget, man positivt kunne spejle sig i – gerne en lidt chokerende hverdagshistorie.

Det blev historien om en far, som afleverer sit barn i en vuggestue, der ligger midt i et asylcenter i Jelling Det medførte indslag i TV-avisen og link til facebook, som blev læst af 800.000 personer.

Efter denne artikel fik Birgitte nogle svar, som lød: ”Vi i Jelling er noget særligt.”

Indtil videre tyder svar fra mange involverede parter på, at meget handler om gensidighed mellem personer og institutioner: Vi bor dør om dør, vi bruger hinandens ting, vi bygger skaterbane sammen.

Asylcentret er en institution i det samlede billede af Jelling.

 

 

 
 

 Frivilligcenterjelling    tlf. 21175451                            Hjemmeside: www.frivilligcenterjelling.dk